Бутикова козеферма за породисти кози "Боер"

Сгради и оборудване

Козефермата се състои от основна сграда с капацитет от 400 майки и 750 ярета, сграда за разплодни животни, медицински пункт, аптека, фуражна кухна, сеновал, навес за техника,административна част,сграда за персонал и торо-събирателна площадка.

Основната сграда е оборудвана с най-високо технологичната вентилационна система за вкарване на свеж въздух към животните и отвеждане на вредните изпарения далеч от животните.

За животните са осигурени роторни чесала за гладък косъм, автоматични поилки за контрол на водата, която консумират животните, отделни фуражни хранилки, подлежащи на ежедневна дезинфекция и контрол на храната.

Фермата разполага с модерна селскостопанска техника за обработване на земите и добиване на сено и люцерна.

Животни за разплод и възпроизводство

Козефермата разполага със специално подбрани мъжки разплодни животни внесени от Холандия и отговарящи на всички родословни критерии за селекция на породата „Боер“.

В козефермата са обособени родилни секции, отговарящи на  най-високи стандарти за  дезинфекция, даващи възможност за отглеждане на здрави и родословни кози за разплод без болести, което дава възможност да се отглеждат животни без използване на антибиотици и медикамнети, които да увреждат месото, произведено от нас.

Всички животни в козефермата са регистрирани по селекционен контрол.

Приготвяне на храната за животните

Консумираната от животните в козеферма „Биослферм“  храна подлежи на ежедневен стриктен контрол от нашия персонал.

Храната се приготвя във фермата от наши  екологично чисти продукти и без добавяне на допълнителни вредни добавки.Основно животните се храная със сено,люцерна, царевица,ечемик в пропороции пригодени за породата „Боер“.

Фермата разполага със собствена фуражна кухна за приготвяне дневните дажби на животните, сеновал за съхранение на фуражи, както и силози за съхранение на зърно и царевица.

Храната се предоставя на животните посредством фуражо-раздавателно ремарке пригодено с кантар за точни дажби, позволяващи на животните да се развиват правилно и според изискванията за породата.

Откъде се добива храната за животните

Козефермата разполага със собствени над 1000 декара високопланински пасища и ливади, от където се добива екологично чисто сено, с което се хранят животните и допринася за натуралния и естествен вкус на месото от нашите животни.